بذر تره  (نام علمی: Allium schoenoprasum) کوچک‌ترین هموند خانواده پیازهای خوراکی است که در آسیا(از جمله ایران و افغانستان)، اروپا وامریکای شمالی می‌روید.

در آشپزی برگ آن به‌دلیل طعم ملایم‌تر از سیر و پیاز، کاربرد بیشتری دارد.

این گیاه در آشپزی اروپا چندان شناخته شده نیست و حتی برخی ایرانیان اروپا آن را با پیازچه یکی می‌انگارند. اما در ایران بسیار استفاده می‌شود. در افغانستان با نام گندنه مشهور است و یک نوع نان (بولانی) با آن تهیه میکنند.

کاشت بذر تره در  گلدان :

ابتدا برای کشت بذر تره در گلدان، گلدانی با زهکشی مناسب تهیه کنید سپس خاکی مناسب ( خاک مخصوص سبزیکاری  ) را درون گلدان بریزید و بذرهار را روی خاک بپاشید

و روی آن حدود نیم سانت کود ورمی کومپوست استفاده کنید  یا خاک بریزید و خوب آب بدید بهتر است روی آن نایلون فریزر بکشید و بگذارید کنار پنجره جنوبی یا بالکن

حتما به نور توجه شود چون که به نور زیادی نیاز دارن در کل بهتر است در بالکن در مکانی با نور مستقیم آفتاب نگهداری شود .

درصورت کمبود نور ساقه ها بلند شده و سبزی ها کیفیت خوبی نخواهند داشت.

فروش انواع بذر سبزیجات ارگانیک و مرغوب
بذر

نکات مهم کاشت بذر تره :

برای این که جوانه های بذر تره شوند، باید رطوبت خاک بالا باشد. در این هنگام میزان آبیاری را زیاد کنید.

تره سبزی است که برای رشد کردن به نور کامل خورشید نیاز دارد و در مکان های نیم سایه به خوبی رشد نمی کند.

تره را باید در فصل مناسب کاشت که بهار و پاییز است  به صورت کلی این گیاه هوای خنک را بیشتر می پسندد.

تره گیاهی چند ساله می باشد که در سال اول برگ های بسیار ظریف و تردی دارد ولی در سال های بعد برگ هایش ضخیم تر می شود. 

توجه کنید که بذرها خیلی نزدیک به هم و فشرده پاشیده نشوند زیرا بعداز اینکه بزرگ تر شدن توی هم رفته و رشد خوبی نخواهند داشت.

می‌توانید هشت هفته قبل از پایان سرما و یخبندان، بذرها را داخل یک گلدان کاشته و در منزل نگهداری کنید.

قبل از کاشت، بذرها را به مدت ۸ تا ۲۴ ساعت در آب ولرم قرار دهید تا متورم شوند.

این گیاه به نور زیاد و مستقیم خورشید نیاز دارد.

رطوبت خاک تا جوانه زدن بذرها باید حفظ شود.

آبیاری بیش از اندازه هم موجب خفه شدن گیاه می شود.

بذر ها رو خیلی متراکم نکارید چون در هم پیچیده و رشد ضعیفی خواهند داشت .

روی بذرها را نباید به مقدار زیاد خاک بریزید.

آبیاری: روزی یکبار.

زمان کاشت: اواسط اردیبهشت.

زمان جوانه زنی : ۸ تا ۱۴ روز.

 کاشت بذر سبزی تره در باغچه

ابتدا باید زمینی را که میخواهید بذر سبزی در آن بکارید را شخم بزنید و به خاک آن کود دامی اضافه کنید.

خاک را خوب به هم بزنید تا کود با خاک ترکیب شود سپس خاک را خوب خورد کرده و سطح خاک را صاف کنید.

بذرها را بر روی بستری که آماده کردین بپاشید ، توجه کنید که بذرها خیلی نزدیک هم و فشرده پاشیده نشوند زیرا رشد خوبی نخواهند داشت.

حالا کافیست بر روی بذرها حدود نیم سانت کود دامی یا خاک بپاشید و به آرامی خوب آب بدید ،

بهتر است ۱۰ روز اول با آبپاش آبیاری بکنید تا بذرها جابجا نشوند.نکته : اضافه کردن کود دامی کهنه به خاک باعث رشد بهتر سبزی میشود. 

خواص دارویی سبزی تره :

  • به دلیل وجود فیبر بالا، در درمان یبوست کاربرد دارد.
  • منبع خوبی از ویتامین C می باشد و در درمان اسکوربوت کاربرد دارد.
  • اشتهاآور بوده و در درمان لاغری توصیه می شود.
  • سوپ تره، درمان کننده بیماری سرماخوردگی است.
  • به دلیل وجود ویتامین C برای روشن کردن پوست صورت استفاده می شود.
  • سوء هاضمه و ناراحتی های دستگاه گوارش با مصرف تره از بین می رود.
  • خوردن شربت تره، به دلیل مدر بودن، در دفع کردن سنگ کلیه نافع می باشد.

نویسنده مطلب MehdiCeo
کارآفرین مهندس مهدی شاه محمدلو
برند سایت برند سایت برند سایت
X